LIFESTYLE

Želite ići na najskuplje putovanje na svijetu: Morate izdvojiti skoro 14 miliona dolara

Avaz.ba

18.8.2017

Ukoliko želite da za 20 dana obiđete 20 gradova u luksuznom privatnom avionu, potrebno vam je 13.875.000 miliona dolara. 

Pustolovinu organizuje DreamMaker, koji je poznat luksuznim putovanjima, a ovo nosi naziv “Pasoš za 50”.

Putovanje počinje na Tajlandu, zatim idu u Kambodžu i posjećuju gradove Katmandu (Nepal), Agra (Indija), Firenzu, Sienu (Italija), Cannes i Mulinet (Francuska), London (Engleska), Barcelonu, Ibizu, Marbellu (Španija), Marakes (Maroko), Havanu (Kuba), Knoxville (Tennessee, SAD), Conu (Havaji), El Nido (Filipini) i završavaju u Manili.

Putovanje je planirano za avgust i na njega može da krene 50 ljudi. Pored luksuznog prijevoza, putnici će boraviti i u luksuznim hotelima. Neke od specijalnih usluga su joga sesije tokom ljeta, spa usluge, modne revije i brojne terapije.

Kako se putnici ne bi zamarali pravljenjem fotki i objavljivanjem na društvene mreže, angažirani su fotografi, snimatelji i asistenti koji će sve to stavljati na mreže.

Dok uživaju u uslugama i destinacijama, putnici će moći da razgovaraju s bokserom Robertom Duranom, a mogu da zaigraju i dobrotvorni poker turnir od 500.000 dolara s šampionom Danielom Negreanuom.

Da bi putnici mogli da dobro odmore i u avionu angažirani su brojni profesionalci, koji će upravljati rasvjetom, zvukovima i mirisima, kako bi putnicima osigurati dobar san.

Pored uživanja u luksuzu, putovanje će imati i humanitarni aspekt, jer će dio novca od putovanja ići dječjim dobrotvornim organizacijama u zemljama koje posjećuju.

Kao uspomenu na putovanje, svaki putnik će dobiti štap od 18-karatnog zlata, s kuglom na vrhu od 20 dijamanata, koji simbolizuju svaki posjećeni grad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.