LIFESTYLE

Filmska potjera: Lopovi u Audiju RS6 sa probušenim gumama pobjegli policiji

Avaz.ba

5.9.2017

Na YouTubeu osvanuo je snimak spektakularne potjere za lopovima. Sve se odigralo kod Birminghama kad su četverica mladića odlučila ukrasti 560 KS snažan Audi RS6, no policija je odmah dobila dojavu te krenula u potjeru.

Umjesto klasičnog bijega, mladići su na početku odlučili krenuti prema nazad i tako uništiti policijske automobile koji su ih pratili. Pritom su oštetili i svoj auto, a potjera je nastavljena. 

Iza njih se najduže zadržao policijski BMW Serije 3 iz kojeg je cijela potjera snimljena. Policija u nekoliko navrata pokušavala klasičnim policijskim manevrom onesposobiti lopove ali bezuspješno. 

Kao što se može vidjeti u videu, na Audiju su dvije gume probušene te jedva prolazi zavoje i izgleda kao da će biti uhvaćen. Ipak, šteta na BMW-u bila je prevelika te su policajci bili primorani stati, a kolege su im preko prijemnika u autu javili kako su i njihove Opel Insignije uništene.

Tako je četvorka iz Audija RS6 uspjela pobjeći. Ipak, kako piše Birmingham Mail, uhvaćeni su nekoliko mjeseci kasnije kada su opljačkali lokalnu poštu, a na suđenju su priznali krađu i bijeg s Audijem RS6. Trenutno služe svoje zatvorske kazne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.