LIFESTYLE

Ova djevojka ima 50 orgazama dnevno, ne može da se zaustavi, a ne smije da ima odnos sa svojim dečkom

Avaz.ba

7.9.2017

Amerikanka Amanda Grajs (27) boluje od rijetkog poremećaja usljed kojeg ima i do 50 orgazama dnevno. Ona orgazme ne može da kontroliše i oni nemaju veze sa njenom seksualnom željom. Dešavaju se kada se vozi automobilom, sjedi u kafiću, pa čak ih izaziva i preglasna muzika.

Prema Amandinim riječima, ona od svoje šeste godine ima taj problem, prenosi Dejli Mejl.

- Nije ugodno, postalo je mučenje. Godinama sam patila, bilo me je sramota da kažem porodici i prijateljima o tome šta mi se dešava - priča Amanda.

- Dnevno mogu da imam i po 50 orgazama. Nekada za jedan sat imam pet ili 10 zaredom. To se dešava i kada sam sa prijateljima ili u javnosti. Sramota me je. Ubija me iznutra. Kada se to desi kad sam u javnosti samo se nasmijejem i pretvaram da je sve u redu - kaže Grajsova.

Ipak, ona je riješila da se suoči sa problemom. Pronašla je dečka, počela je da meditira i počela je da primjenjuje jedan medicinski tretman.

- Prošle godine počela sam da učim o svom stanju. Iako sam se mnogo puta razočarala i ljekare konačno sam upoznala doktora koji je stručnjak za bolove u karlici. Nadam se da sam našla način kako da kontrolišem orgazme - kaže Amanda.

- Postoje načini na koje mogu da smanjim intenzitet orgazama iako su oni i dalje konstantno prisutni. Uzimam lijekove kako bih opustila to područje i vežbam kako bih skrenula misli od problema - kaže Amanda kojoj veliku podršku pruža i njen dečko Stjuart Triplet (25).


Njih dvoje su se upoznali prije nekoliko godina, ali prema nalogu ljekara, zbog Amandinog stanja ne smeju da imaju seks, prenosi Dejli Mejl.

- Bilo mi je teško da mu objasnim moje stanje. Nisam bila sigurna kada je pravo vrijeme za to ili kako će da reaguje. Međutim shvatio je i pruža mi veliku podršku - rekla je Amanda.

Pogledajte video o Amandi i njenom problemu:


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.