LIFESTYLE

Konduktera kaznili zbog goluba bez karte

Avaz.ba

13.9.2017

Vjerovali ili ne, kontrolor u autobusu indijske državne kompanije zaradio je kaznu zato što je pustio goluba da se bez karte vozi na prozoru autobusa.

Ovaj gotvo nevjerovatan ali veoma zanimljiv slučaj, dogodio se u Indiji kada je policija zaustavila autobus na putu ka jednom zabačenom selu. Iako na prvi pogled djeluje kao izmišljena vijest prema svemu sudeći,  a i novinskim natpisima to nije. 

Mediji u ovoj zemlji navode da je vozilo išlo prema jednom zabačenom selu u državi Tamil Nadu kada ga je policija zaustavila radi inspekcije.

Oni su utvrdili da je "pijani putnik razgovarao sa pticom".

Inspektor je na osnovu toga zaključio da je taj putnik morao da plati kartu za goluba zato što pravila nalažu dodatno naplaćivanje vožnje za životinje. Kola su se na kraju slomila na kondukteru kome je izdato pismeno upozorenje i novčana kazna. 

Jedan od državnih zvaničnika je naveo da, postoji pravilo po kome je za unošenje 30 ili više golubova potrebno platiti dodatnih 25 posto od cijene karte, ali da nigdje nije propisana kazna za samo jednu pticu prenose ovu zanimljivu i bizarnu vijest indijski mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.