LIFESTYLE

Majmunska posla: Ušetao je u metro i postao internet heroj

Avaz.ba

17.9.2017

Opasnost od majmuna nije nepoznanica u Nju Delhiju, gdje te životinje često pokazuju agresivno i nasilničko ponašanje i u mnogim slučajevima povrijeđuju ljude.

Snimak koji je postao viralan na društvenim mrežama u Indiji pokazuje majmuna u metro vozu u Nju Delhiju. Ono što je doprinijelo da video postane toliko popularan jeste nonšalantan stav majmuna koji se kreće od vagona do vagona u potrazi za slobodnim sjedištem, dok užasnute žene vrište.

Video je izazvao buru komentara na društvenim mrežama, a mnogi su optuživali vlast da je nesposobna da pruži sigurnost putnicima.


U izvještajima se navodi da majmun nije naudio putnicima, ali je zadao glavobolju obezbjeđenju metroa koje je pokušavalo da ga izbaci iz voza. Zvaničnici metroa rekli su Sputniku da su putnici, pošto životinja nije htjela da napusti voz, zamoljeni da izađu. Obezbjeđenje je moralo da namami majmuna širenjem mirisa jela u blizini jednih vrata. Kada je majmun izašao iz voza da bi jeo, vrata su se brzo zatvorila i voz je otišao. Drugi voz je došao po putnike.


Organi metroa u Nju Delhiju zvanično su izjavili da nisu upoznati sa "majmunskim incidentom", ali je jedan od portparola rekao Sputniku da je pokrenuta istraga.

Viši sud Nju Delhija donio je 2007. godine direktivu kojom zahtjeva od lokalnih vlasti da riješe problem nasilnog ponašanja majmuna, tako što će ih pohvatati i preseliti u obližnje džungle. Međutim, zadatak je i dalje neizvršen, usljed nedostatka stručnjaka specijalizovanih za "majmunska posla".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.