LIFESTYLE

Voditeljica CNN-a prekinula intervju zbog sisa u eteru: To se ne smije događati u 2017.

Avaz.ba

17.9.2017

Radijski voditelj Fox Sportska tokom svog gostovanja na CNN-u najprije je rekao da potpuno vjeruje u dvije stvari, "Prvi amandman i sise", potom je to još nekoliko puta ponovio, zbog čega je voditeljica iznenada prekinula razgovor i ispričala se gledateljima na neprimjerenim komentarima.

Klej Trevis (Clay Travis), voditelj na Fox Sports radiju, radijski i televizijski komentator te osnivač portala Outkick the Coverage, izrekao je komentar o grudima tokom gostovanja u CNN-ovom Newsroomu, kod voditeljice Brouk Baldvin (Brooke Baldwin).

Tema razgovora između Travisa, Baldwin i bivšeg urednika ESPN-a Keitha Reeda bili su pozivi iz Bijele kuće upućeni ESPN-u da otpuste voditeljicu Jemele Hill koja je rekla da je Donald Tramp šovinist i rasist.

- Ja sam apsolutno za Prvi amandman. Potpuno vjerujem samo u dvije stvari - Prvi amandman i sise, rekao je Travis.

- Izvinjavam se zbog njega i zbog toga, rekla je Baldwin nakon toga i prekinula razgovor.


- Gotova sam, žao mi je. Ovo je gotovo, ovaj razgovor je gotov. Iščupaj mikrofon, vidimo se. Ovo je bilo totalno neprimjereno, dodala je.

Nekoliko minuta prije toga Travis je pokušao opravdati svoj komentar o sisama, usput stalno ponavljajući riječ sise, dok su ga Reeds i Baldwin šokirano gledali.

- Želim samo biti sigurna da sam te, kao žena koja vodi emisiju, dobro čula. Što si upravo rekao? Vjeruješ u Prvi amandman i S-I-S-E?, upitala ga je odmah nakon što je prvi put spomenuo ženske grudi.

- Sise. Dvije stvari koje me nikad nisu iznevjerile. To su dvije stvari u koje potpuno vjerujem u ovoj zemlji, rekao je on.

Baldwin se nakon prekinutog razgovora oglasila na Twitteru, napisavši da to što se dogodilo nije u redu. Dodala je da je Tavis jedan od gostiju koje nikad nisu trebali pozvati u emisiju.

- To nije u redu. Razgovarati tako o ženama nije u redu. Ovo je 2017. zašto se to i dalje događa, napisala je.

Dodala je da Travisa više nikad neće zvati u emisiju te mu poručila da bi se trebao ugledati na kolege s FoxNewsa i shvatiti da ponižavanje žena povlači posljedice.

Sudeći po onome što je kasnije napisao, neće to učiniti.

- Ne možeš reći da voliš Prvi amandman i sise? Pa to govorim i pišem svaki. Sad idem napraviti i majice, napisao je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.