LIFESTYLE

Ronioci su snimali foke, kada je jedna riješila da im uzme kameru i napravi selfi

Avaz.ba

17.9.2017

Grupa britanaca snimala je život foki oko ostrva Farne u Engleskoj, kada je jedna životinja pokušala da im otme kameru "kako bi napravila selfi fotografiju".


Kerolin Robertson (44) je vodila grupu podvodnih fotografa na ronjenje oko ostrva Farne da bi fotografisala populaciju sivih foki, navodi "Daily Mail".

Dok je snimala radoznale životinje, jedna od foka je pokušala da joj izvuče kameru iz ruku i "zabilježi uspomenu" na taj dan.

- Foka je plivala oko naše grupe petnaestak minuta. Kada je trebalo da izronim, pokušala je da mi ukrade kameru, zgrabila je i povukla. Podvodne kamere su prilično skupe i nisam imala nameru da pustim foku da pobedi u natezanju oko kamere - rekla je Kerolin.

Njen suprug je uspio za zabilježi ovaj, takozvani, rat i otimanje oko kamere između žene i foke.

- To su divlje životinje, ali se ipak ponašaju kao da su štenci zlatnog retrivera - kaže Kerolin i dodaje da su, "mlade foke veoma radoznale i prilaze roniocima da vide šta se dešava. Oni će vas vući za peraja, uhvatiti se za vas, staviti noseve pravo u vašu masku ili kameru, čak će pokušati da zgrabe kameru i plivaju s njom."

- Ronioci su privilegovani što mogu da se pridruže njihovoj igri. Kada vas pronađu, one jednostavno vole da se prave važne tako što se skrivaju iza i pojavljuju se iznenada iz morskih algi - dodala je ona.

Na kraju, Kerolin je uspjela da otme kameru od foke, a njena grupa je napravila impresivne fotografije ovih druželjubivih i radoznalih životinja.

Sve fotografije možete pogledati na ovom linku.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.