LIFESTYLE

Prava istina o američkom horor scenariju: Snimio je tri ajkule na ulicama Majamija poslije uragana i najavio invaziju

Avaz.ba

18.9.2017

Jedan od snimaka "američke apokalipse" poslije uragana koji su protutnjali ovim dijelom planete je izazvao veliku pažnju medija u posljednjih nedjelju dana. Međutim, vrijeme je da više ne prepuštamo društvenim mrežama da nam kroje svijest, jer je prava istina o snimku "tri ajkule usred Majamija" potpuno drugačija.

Na snimku se vide tri objekta koja svojim vrhovima podsjećaju na peraja ajkule, što dodatno djeluje sablasno jer je video zabilježen u trenutku najvećeg potopa poslije uragana Irme.

Korisnici društvenih mreža su poveli veliku diskusiju da li je uopšte moguće da se ove nemani nađu na ulicama Majamija i da li je snimak autentičan. Mnogi su najavili pravu invaziju ajkula poslije nezapamćenog nevremena.

- Snimao sam ova tri objekta koja su plutala poplavljenom ulicom u Majamiju koja izgledaju kao ajkule. Molim vas napišete u komentarima da li mislite da je realno da su ovo zaista prave ajkule - napisao je autor snimka.

Neki su tvrdili da je ovo istina i da djeluje realno, i čak upoređivali sa situacijom u Brizbejnu gde su ajkule bile potpuno dislocirane kod terena za golf i nastavile tamo da žive. Drugi su iznijeli i neoborivu činjenicu da ajkule inače ne plivaju zajedno, ali naravno da su se pojavili i oni koji su izuzetak objasnili kao posljedicu prirodne katastrofe.

Na stanici FEMA, postoji spisak glasina o uraganu Irma, i ova priča o ajkulama se tamo ne nalazi. Ali jednostavno, scenario "Šarknado" nije moguć u ovoj situaciji. Inače, "Šarknado" ili "Tornado ajkula" je film sa bizarnom radnjom - obale SAD pogađa razorni tornado, koji dolazi sa okeana, a sa sobom nosi sve što mu je na putu, uključujući ajkule, koje padaju po gradovima i jedu ljude!

Stručnjaci su jasno saopštili da su ribe osjetljive na promjenu vazdušnog pritiska tokom oluje i da po pravilu idu u veće dubine kako bi bile bezbjednije.

- Većini životinja će proraditi prirodni instikt i one će otići - rekao je direktor Laboratorije za ajakule na kalifornijskom državnom univerzitetu.

Pogledajte video:


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.