LIFESTYLE

Švarceneger upoznao Transformerse Danila Baletića

FOTO: Arnold Schwarzenegger museum

Avaz.ba

29.9.2017

Roboti od autootpada, rad mladog Podgoričanina Danila Baletića nakon Podgorice, Beograda, Osjeka, Zadra, Zagreba, Ljubljane i Milana trenutno krase dvorište muzeja proslavljenog glumca Arnolda Švarcenegera.

Postavka od po nekoliko metara visokih skulptura Transformersa, prva je u seriji tematskih izložbi kojima će muzej u Talu, rodnom mjestu akcione zvijezde, pokušati da privuče više posjetilaca. 


Kako navode iz muzeja, cilj im je da ih bude 100.000 godišnje (2016. ugostili su oko 15 hiljada). Kako su autoboti i deseptikoni bili senzacija u Milanu, gdje je za tri mjeseca pogledalo više od 93 hiljada ljudi, Austrijanci su, navode tamošnji mediji, riješili da Transformersi kod njih budu narednih šest mjeseci, a izložba će zvanično biti otvorena u subotu u 10.30.

Dolazak Transformersa u Tal ispratio je i sam Švarceneger koji se zajedno sa posjetiocima fotografisao sa gvozdenim gromadama.



FOTO: Arnold Schwarzenegger museum

- Danilo se zasada nije sreo sa Arnoldom jer je imao još obaveza po Evropi, pa susret nije bio moguć,- potvrdio je juče “Vijestima” Baletićev portparol Gorčin Buturović. Kako ističe, to što su trenutno u Švarcenegerovom muzeju ne znači da su završili svoju misiju - putovanje po svijetu i opominjanje na očuvanje životne sredine.

- Transformersi su tek počeli putovanje, pa će iz Tala osvajati ostatak svijeta. Nakon Milana došli su da se sretnu s Terminatorom u Talu, mjestu gdje je Arnold rođen i proveo djetinjstvo,- priča Buturović.

- Zaposleni iz muzeju kazali su nam da je bivši guverner Kalifirnije presrećan zbog postavke,- pohvalio se Buturović i otkrio da Baletić priprema i nove Transformerse.

Kuriozitet izložba u Talu je i taj što će se autobotima i deseptikonima ubrzo pridružiti i najveći među njima - Megatron koji će se nakon tri i po godine opet priključiti ekipi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.