LIFESTYLE

Magarac izgrizao Meklaren Spajder jer je mislio da se radi o mrkvi

Avaz.ba

29.9.2017

Markus Zan (Marcus Zahn) bezbrižno je parkirao svoj novi skupocjeni narančasti automobil Meklaren Spajder (McLaren Spider) uz ogradu ranča. Izašao je iz automobila i otišao svojim poslom. Kad se vratio zatekao je magarca kako grize lim njegovog automobila. 

Budući da je riječ o sportskom automobilu bez krova, magarac je izgrizao spojlere iza naslona za glavu i stražnji dio automobila - ukratko sve što mu se našlo pred zubima, prenosi Express.hr.

Šokirani Zan odmah je na uviđaj pozvao policiju koja je sastavila zapisnik, na temelju kojeg je pred Građanskim sudom u Giessenu pokrenuo parnicu. 

Tužio je vlasnika magarca za nastalu štetu koja iznosi oko 13 hiljada maraka, što se čak čini malo budući da novi Spajder košta oko 340 hiljada maraka

Vitusov vlasnik osporava tužbu, a policija je uvjerena da, gledajući s aspekta magarca, to nije bila skupocjena, naranđasta jurilica nego jedna neobično velika mrkva. Nezgoda se dogodila u pokrajini Hessen, prije tačno godinu dana, a danas je bilo prvo ročište.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.