LIFESTYLE

Magarac izgrizao auto, vlasnici moraju platiti štetu 5800 eura

Avaz.ba

2.10.2017

Vlasnici magarca u njemačkom gradu Schlitzu moraju platiti odštetu koju je izazvala njihova životinja ugrizavši luksuzni sportski automobil i oštetivši mu boju, presudio je njemački sud.

Prema glasnogovorniku suda nedvojbeno je dokazano da je magarac dva puta ugrizao stražnji dio vozila u septembru 2016. i izazvao štetu od 5800 eura.

Vlasnik vozila morao je platiti popravak iz vlastita džepa jer je osiguranje vlasnika magarca odbilo pokriti čitavi iznos.

Tužitelj je na sud stigao u napadnutom vozilu dok glavni krivac magarac Vitus nije nazočio ročištu, kao ni njegovi bivši vlasnici koji su goropadnu životinju prodali.

- Jeste li znali da je na tom području rabijatni magarac spremao nepodopštinu? - pitao je predsjedavajući sudac na ročištu koje se odvijalo u nešto ležernijem tonu.

Vlasnik oštećenog vozila opisao je kako je bio na putu prema liječniku te se okretao u blizini polja i nije vidio magarca sve dok ovaj nije pojurio i dva puta ugrizao stražnji dio sportskog automobila. Njegov zaposlenik to je potvrdio.

Policija vjeruje da je magarac pomiješao narandžasti automobil s golemom mrkvom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.