LIFESTYLE

Hrvat ljubavnim oglasom uzdrmao region: "Tražim curu, ženu. Imam novaca. Za život u Njemačkoj. Ne treba radit'. Ja ću se za sve pobrinut'"

D. K.

5.10.2017

Satiričan ili krajnje ozbiljan? Teško je zaista (pr)ocijeniti prirodu ovog ljubavnog oglasa, ali njegov autor uspio je privući veliku pažnju i potaknuo pravu malu raspravu među članovima Facebook grupe "Dijaspora - ljubavni oglasi".

Naime, Emanuel Drdić, Hrvat iz Križevaca s trenutnom adresom u njemačkom gradu Ulmu, objavio je na ovoj društvenoj mreži ljubavni oglas sljedećeg sadržaja:

"Tražim curu. Ženu. Imam karbija. Novaca. Za život u Njemačkoj. Molim samo mlađe. Zgodne. Inbox. Ne treba radit'. Ja ću se za sve pobrinut'. Samo ljubav".


Facebook objava kojom je Emanuel potaknuo veliki broj komentara ( Screenshot)

Kao što to obično i biva na Facebooku, "dežurni komentatori" odmah su se dali u akciju. Bilo je tu raznoraznih komentara - od onih uvredljivog sadržaja, pa do riječi pune podrške ovom mladiću koji se svima tokom diskusije predstavio kao "izuzetno bogat tip".

"Ljubav se ne kupuje novcem", "Je li se ženi kabrio ili ti?", "Dno od čovjeka", "Koji kloc, Bože dragi. Pa zar ovakvi još postoje?", "Pa drug, kako to da još nemaš curu?", samo su neki od skoro 350 komentara.

- Sad vani pada kiša, a ja moram po cigare. Da imam ženu, sad bi ona išla da mi ih kupi", jedan je od brojnih odgovora Drdića, koji na nijedan komentar ostalih korisnika nije ostao "dužan".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.