LIFESTYLE

Teoretičari zavjere: Počinje smak svijeta, a vijest kad bi trebao da počne, širi se brzinom virusa

Avaz.ba

9.10.2017

Teoretičar zavjere tvrdi da je zemljotres u Meksiku, poplave u Teksasu i uragani na Karibima i Floridi povezani s teorijom 'Planet X' .

Asteroid 2012 TC4 približava se Zemlji brzinom od oko 25.600 kilometara na sat. Pored naše planete trebalo bi da prođe 12. oktobra. 

Ali, za samo tri dana kasnije teoretičari zavjere najavljuju početak smak svijeta. 

Ovaj asteroid NASA je otkrila prije pet godina, a prema procjenama udaljenost kojom će prolaziti pokraj Zemlje neće biti manja od 6.800 kilometara niti veća od 270 hiljada kilometara.

Za Zemlju, kažu u NASA-i, od ovog svemirskog tijela ne prijeti nikakva opasnost, ali svemirska agencija iskoristit će ovaj događaj kako bi testirala svjetsku mrežu za otkrivanje i praćenje asteroida.

S druge strane, istaknuti teoretičar, Dejvid Mid (David Midd), autor knjige "Planet X-dolazak 2017". vjeruje da će potpuni haos krenuti prolaskom tajanstvene planete pokraj Zemlje, koju je nazvao "planet X" ili Nibiru. 

On navodi da će našu planetu uništiti zemljotresi, potresi i uragani, a da će sve krenuti od 15. oktobra. 

Inače, ovaj isti teoretičar govorio je i da će se tajanstvena planeta sudariti sa Zemljom 23. septembra. Kao što se da primijetiti, mi smo još tu i ovo se nije dogodilo. Sada Mid očekuje da planeta Nibira donese niz prirodnih katastrofa, uključujući vulkanske erupcije.

On kaže da su zemljotres u Meksiku, poplave u Teksasu i uragani na Karibima i Floridi povezani s teorijom 'Planet X'. 

Taj njegov kraj svijeta uključivat će i ​'nuklearne ratove' između SAD, Britanije i Rusije, Kine, Irana i Sjeverne Koreje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.