LIFESTYLE

Robotizirani restoran: Igrate igrice na stolu dok čekate narudžbu

Avaz.ba

12.10.2017

"Robošef" prvi je robotizovani restoran u Iranu koji je otvoren u Teheranu. To je mjesto gdje boravi sve više ljudi, kako onih mlađih, tako i starijih koji žele biti u koraku sa vremenu.

Blagajnika i konobara nema, plaćanje je online

U restoranu u kojem se od početka godine poslužuju većinom pice, goste dočekuju roboti u ulozi konobara, a sve usluge, od naružbi do posluživanja vrše mašine, dok se računi plaćaju online. Interijer djelomično podsjeća na ostale restorane, a na stolovima se nalazi ekran na dodir putem kojeg se naručuje jelo koje potom roboti konobari dostavljaju trakama postavljenim između stolova 

- Dok se čeka narudžba, moguće je igrati igrice na "digitalnim stolovima" – stoji u opisu ovog restorana na njegovoj stranici.

Mušterije "Robošefa" imaju priliku da vrijeme dok čekaju spremanje hrane iskoriste za igranje igrica.  Vlasnik restorana Madžid Zibadel (Majid) kazao je kako su stolovi dizajnirani na način da ne dolazi do problema tokom jela. 

Patent za sto u potpunosti pripada nama - naglasio je Zibadel koji je dodao kako je sto za ručanje drugačiji od ostalih. 

Interesovanje starih i mladih 

Zibadel je rekao kako su u restoranu spojili jelo i tehnologiju kako bi privukli mlade klijente. 

Međutim, otkako smo počeli s radom, uspjeli smo privući i one mnoge starije koji su pokazali interesiranje za koncept našeg restorana - izjavio je Zibadel. 

Na kraju je dodao kako se ovaj restoran, kada su u pitanju cijene, ne razlikuje od drugih u Teheranu.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.