LIFESTYLE

Otkriveno zašto su žene glasne tokom seksa, odgovor nije onaj koji očekujete

Avaz.ba

27.10.2017

Seks, najbolja tjelovježba, način za opuštanje i potpuno uživanje. Naravno, tokom vođenja slatke ljubavi i dostizanja orgazma, u paketu dolazi i ispuštanje neartikuliranih zvukova, stenjanja i uzdaha. A zašto je tome tako?

Kod muškaraca je odgovor vrlo jednostavan, toliko im je dobro i uživaju da se ne mogu kontrolirati. Ali, kod žena je priča malo kompliciranija.

Prema istraživanju naučnika Gejl Brever (Gayle Brewer) sa Univerziteta u Lankaširu i Kolina Hendrija (Colin Hendrie) sa  Univerziteta u Lidsu, žene stenju tokom seksa zbog nekoliko različitih razloga koji nisu toliko očekivani.

Naime, istraživanje je obuhvatilo 71 seksualno aktivnu ženu, a na upit zašto ispuštaju zvukove tokom seksa, čak 66 posto žena je kazalo kako tako žele ubrzati dostizanje orgazma kod partnera, a nevjerovatnih 87 posto je izjavilo kako to čine da bi poboljšale njegovo samopouzdanje.

Istraživanje je, također, pokazalo kako žene više stenju kada im je dosadno, ako su umorne ili im je neugodno tokom seksa kako bi druga strana što prije ''završila''.

Naravno, nema generaliziranja, ali nauka je rekla svoje. Slažete li se?


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.