LIFESTYLE

Pronašli su macu smrznutu u snijegu i uspjeli je vratiti u život

Avaz.ba

31.10.2017

Ova je porodica uživala u slobodnom danu na snijegu. Jedan od dječaka u jednom je trenutku ugledao mačića koji je nepomično ležao. Njegov je otac uzeo malca u ruke i brzo ga odnio u njihov dom. Na snimku se dobro vidi u kakvom je stanju mačić bio.

Njegove oči nisu davale nikakve znakove života, a tijelo je bilo skamenjeno. No, otac nije htio odustati i nježno je masirao njegova prsa te ga pokušavao zagrijati. Nakon sat vremena, mačić je izbacio jezik iz usta i nježno izdahnuo. Otac je znao da sada ne smije i ne treba prestati te je nastavio s oživljavanjem.

Nakon nekog vremena, ova se slatkica vratila među žive. Još je iste večeri hodao i jeo. Držali su ga na toplom i čuvali cijelu noć. Nakon cijele te avanture, odlučili su ga zadržati i primiti u svoju porodicu. Mačić se vrlo brzo povezao sa svima, no osobu koja ga je spasila ipak voli najviše.

Divno je vidjeti priče koje potvrđuju vjerovanje da svaka maca odabere svoga vlasnika. Ova je to učinila na vrlo čudnovat i poseban način te je dobila dom i ljubav kakvu zaslužuje. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.