LIFESTYLE

Poslije 85 godina otkrivena Ajnštajnova tajna sreće: Svakome može promijeniti život jer je nevjerovatno prosta

Avaz.ba

31.10.2017

Zaboravite na teoriju relativiteta. Kada je dekodiranje univerzuma u pitanju, nište nije misterioznije od ljudskih bića.

Na svu sreću, svjetski genije Albert Ajnštajn (Einstein) iza sebe je ostavio svoju teoriju koja otkriva dostizanje sreće i ispunjenja - i ne, nema nikakve veze sa fizikom.

Poslije 95 godina, anonimni i prodavač na aukciju je stavio dva pisma čuvenog fizičara i Nobelovca, a ono što je u njima pisalo zlata je vredno, tačnije, 1.56 miliona dolara.  Što se tiče priče iza ova dva pisma, Ajnštajn je 1922. godine govorio u Tokiju, kada mu je japanski kurir dostavio poruku. 

Kada je shvatio da nema dovoljno novca da mu da napojnicu, Ajnštajn je izvadio penkalo i na papiru napisao nekoliko neprocijenjivih savjeta za život, i predao ga kuriru u znak zahvalnosti. 

Na našu sreću, savjeti koje mu je dao su napokon ugledali svjetlo dana.

Prvi savjet je bio: "Tih i skroman život donosi više sreće nego jurnjava za uspjehom koja je prepuna nemira", napisao je na njemačkom. 

A drugi je glasio: "Tamo gdje postoji volja, postoji i način".

Papiriće je predavao kuriru, a uputio mu je još nekoliko riječi.

Ako budeš dovoljno sretan, ovi papirići će jednog dana vrijediti mnogo više od napojnice - otkrio je Ajnštajnove riječi prodavač koji je rođak kurira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.