LIFESTYLE

Tri puta umirao i vraćao se: Vidio sam mrtvog oca i nerođenu braću

( Printscreen)

Avaz.ba

20.11.2017

Džuli Kemp (Julie) i njena porodica su prije 19 godina imali stravičnu saobraćajnu nezgodu u kojoj su ona i sin Landon jedva izvukli živu glavu, dok je njen suprug Endi (Andy) izgubio život.

Vozilo je bilo toliko uništeno nakon što se u njega zaletjelo vozilo Hitne pomoći u raskrsnici da spasioci nisu ni vidjeli da je u autu bio i dječak. Shvatili su da je dijete unutra tek kada su vidjeli njegovu cipelu. Kada su uspjeli izvući Landona iz automobila, nije davao znake života. Bio je u komi.

Umjesto toga, Landon je imao nevjerovatnu priču o zagrobnom životu.

Džuli je oklijevala da kaže sinu kako mu je otac umro, ali Landon je, tvrdi, to sve već znao. Naime, na dan nesreće Landon je čak tri puta umro i ljekari su ga uspjeli oživjeti svaki put. Dok je bio mrtav, tvrdi, svaki put je bio u raju i tamo je sreo svog oca i njegovog prijatelja koji je umro nekoliko mjeseci ranije.

- Niko od nas nije rekao ni riječ jedan drugome, ali mi smo svi stajali tamo - rekao je Landon. Ali, to nije bilo najšokantnije što je rekao svojoj majci.

- Usput, mama, vidio sam i tvojih dvoje djece - rekao je. Džuli prvo nije znala o čemu govori, a onda joj je sinulo da misli na njene dvije neuspjele trudnoće u kojima je spontanim pobačajem izgubila djecu. Landonu nikad nije to spomenula.

- Znao sam da su mi to brat i sestra, iako mi niko ništa nije rekao o njima. Kada ste na nebu, znate ko je ko - kaže Landon koji je uvjeren da je treći put kad je umro sreo Isusa koji mu je zadao da se vrati u život i širi vjeru, ispričao je za katoličku televiziju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.