LIFESTYLE

Od sada možete ispustiti gasove u velikom stilu: Francuski pronalazač ima rješenje za smrad, a još i miriše

Avaz.ba

4.12.2017

Francuski pronalazač Kristijan Puanševal (68) izmislio je kako da neprijatan miris ispuštanja gasova pretvori u pozitivno iskustvo. Nakon jedne večeri koju je proveo s prijateljima došao je na ideju da napravi nešto konkretno.



- Gasovi su bili toliko neprijatnog mirisa da smo se skoro ugušili. Nešto je moralo da se preduzme, - rekao je ovaj čudan čovjek koji je počeo da istražuje prirodne sastojke koji smanjuju nadutost.

Nakon nekoliko mjeseci eksperimentisanja napravio je tablete.

Puanševal je od svog izuma napravio veoma unosan posao, koji posebno "cvjeta" prije božićnih praznika.

Ove tablete napravljene su od potpuno prirodnih sastojaka kao što su komoarac, alge, borovnice... Osim što neprijatan miris pretvore u prijatan, namenjene su i za ublažavanje probavnih smetnji i nadutosti.

Napravio je čokoladne tablete za vjetar - ograničeno izdanje za Božić, a jedan od sastojaka je pravi kakao. Uz ove tablete stoji natpis "Uz njih se možete do Nove godine opustiti u velikom stilu".

Francuz je izmislio čak i tablete namjenjene kućnim ljubimcima. Na njima piše "Prirodni dodatak ishrane za kućne ljubimce". Ako ste umorni od otvaranja prozora na automobilu tokom dugih vožnji, onda je ovo za vas!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.