LIFESTYLE

Djevojke s Instagrama u stvarnosti ne izgledaju ni približno kao na fotografijama

Avaz.ba

6.12.2017

Šminka i plastični hirurzi do nedavno su bili najbolji prijatelji ženama koje nisu bile zadovoljne svojim izgledom. Nakon što se pojavio Instagram, šminka i plastični hirurzi samo su pomoćnici najboljih ženskih prijatelja - Instagrama, filtera na Instagramu, uglova slikanja i aplikacija koje su Photoshop dovele u ruke gotovo svake djevojke na svijetu.

Na Instagramu gotovo svako može biti lijep, ako se dovoljno potrudi. Instagram nudi filtere i metode uređivanja slika koji dotiču savršenstvo, a odlična je platforma za make up blogerice koje na toj društvenoj mreži pokazuju trikove kojih se sam vrag ne bi sjetio. Konturiranje, crtanje obrva, iscrtavanje jagodičnih kostiju pa čak i trbušnih mišića sada je gotovo nezaobilazno u dnevnoj rutini djevojaka širom svijeta, a ona teorija da su neke žene bez šminke i uživo potpuno druge osobe pojavom Instagrama se pokazala više nego tačnom, prenosi Index.hr.

Mnoge "kraljice Instagrama" u stvarnosti ne izgledaju ništa bolje od prosječne cure koju ćete sresti na ulici, a cure koje diktiraju trendove u modi i šminkanju često izgledaju sasvim prosječno.

Šta one znaju? Znaju pronaći dobro svjetlo, dobar ugao fotografiranja, znaju iscrtati lice, obrve, usne i jagodične kosti te se od prosječne cure pretvoriti u Instaljepoticu.


Cure imaju strpljenja, mora se priznati. Kim Kardašian (Kardashian) je tako jednom prilikom priznala da je potrebno napraviti 54 selfieja kako bi se pronašao jedan dobar za Instagram.


Ljepota je odavno prestala biti u oku posmatrača. Ljepotu su ugradili u mobilne aplikacije i mnogim curama nezamislivo je opaliti selfie bez "beauty face" načina koji automatski briše sve nečistoće s lica i oblikuje facu u nerealno lijep prikaz.

Ipak, što je tehnologija naprednija i trikovi za šminkanje bolji, veće je razočarenje pri skidanju šminke, pa čak i pri prvom susretu uživo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.