LIFESTYLE

Biznismeni i poznati se mole da vatra zaobiđe njihove vile: Plamen, koji Amerika ne pamti, prijeti da proguta milione dolara!

Avaz.ba

8.12.2017

Požari u Kaliforniji nastavljaju da bjesne, a u opasnosti od vatre je i luksuzno naselje Bel Er, gdje se nalaze kuće brojnih poznatih ličnosti i bogataša. U ovom izuzetno elitnom naselju je naređena evakuacija čak 700 kuća, a to zemljište se smatra jednim od najskupljih u SAD, piše telegraf.rs.

Robert Murdok, medijski mogul, u ovom kraju ima imanje sa vinogradom koje vrijedi 30 miliona dolara.

Kuća Ruperta Mardoka

Bijonse i Džej Zi takođe imaju kuću ovoj oblasti, koja vrijedi čak 135 miliona dolara. Vila ima četiri bazena, prostor za slijetanje helikoptera i prozore koji su otporni na metke.

U ovoj vili žive Bijonse i Džej Zi

U Bel Eru žive još i Dženifer Aniston, Elon Mask, Krisi Tajgen, Arnol Švarceneger, Dženifer Lopez i mnogi drugi.

Dženifer Lopez ima svoj dom na Bel Eru

Dženifer Lopez se ovdje doselila prošle godine, a svoje imanje je platila 28 miliona dolara. U njenoj blizini živi Dženifer Aniston na imanju koje vrijedi 20 miliona dolara.

Elon Mask u Bel Eru posjeduje čak pet kuća, čija je ukupna vrednost 72 miliona dolara.

Vila Elona Maska

Muzej Geti je objavio da zbog požara neće raditi, kako bi podržao akciju vlasti zbog dešavanja u blizini. Takođe, zatvoren je univerzitet UCLA i još nekoliko škola u tom regionu.

Dio od oko 200.000 stanovnika Kalifornije koji su evakuisani zbog četiri velika požara koji bjesne u ovoj američkoj saveznoj državi dobilo je dozvolu da se vrati u domove, a opasnost od vatrene stihije trajaće do nedjelje sudeći po najavljenim vremenskim prilikama, prenosi Rojters.

Navodi se da gori područje od Los Anđelesa uz pacifičku obalu sve do okruga Santa Barbara.

Požari nazvani Tomas, Krik, Raj, Skirbol i Geti, brišu sve pred sobom, a vatrogasci se trude da vatrenu stihiju stave pod kontrolu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.