LIFESTYLE

Predsjednik kućnog savjeta hit na internetu: Pojedini spratovi i vrata su toliko zamazani, žene, da li ste umrle?!

( Printscreen)

Avaz.ba

14.12.2017

Velika je odgovornost biti predsjednik kućnog savjeta, pogotovo ako stanari ne vode toliko računa o održavanju zgrade.

Predsjednik kućnog saveta jedne zgrade u Zaprešiću, u Hrvatskoj, obavijestio je svoje komšije o više važnih tačaka koje je prepoznao kao ključne probleme.

- Molim stanare starije životne dobi da ne otvaraju nepoznatim ljudima makar se predstave i kao da su iz policije! - upozorio je prvom rečenicom. Zatim je pozvao sve stanare da savjesno provjere vodokotliće i cijevi jer se potrošnja vode u zgradi udvostručila.


- Vidimo mnogo nepoznatih stanara, molimo podstanare da odmah napišu ime i prezime i ubace u sandučić pa i one čiji mladići borave u zgradi, podstanari i mladići neudatih stanarki moraju biti prijavljeni u evidenciju - navodi se.

Zamolio je one koji imaju kućne ljubimce da za njima počiste ako ljubimac izvrši nuždu u zajedničkim prostorijama zgrade. Ipak, najveći hit nalazi se na samom kraju obavještenja.

- Pojedini spratovi i staklena vrata su toliko zamazani, pa to je sramotmo, žene da li ste umrle? - pita se predstavnik stanara, koji očigledno smatra da žene u zgradi moraju da peru i stolariju u hodnicima.

Kako se ovo obavještenje proširilo po Facebooku, svi su u prvi plan stavili pravopisne i slovne greške, a ne samu poruku, prenosi Kurir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.