LIFESTYLE

Horoskop za 2018. godinu: Za neke znakove naredna će godina biti veoma turbulentna

Avaz.ba

31.12.2017

Kada je astrologija u pitanju, Saturn je glavni partibrejker, ali istovremeno predstavlja snagu i zrelost.

Kada je ljubav u pitanju, sve je u akciji i najbitnije je ideje provesti u djela, a ne samo pričati. Evo kako će koji znak provesti ovu turbulentnu godinu koja nam dolazi.

Ovan

Znak koji odlično prati energiju, a Ovnovi će se suočiti s velikim i teškim odlukama. Vrijeme je za prekidanje statičnosti i dosade, a ako je veza upala u kolotečinu - Ovnovi je prekidaju i kreću u potragu za novom ljubavi koja im donosi dinamiku, akciju i ispunjenost.

Bik

Bikovi će prestati biti podređeni i napokon će zahtijevati potpuno poštovanje i zasluge. Otvorit će svoje srce jednako za ljubav kao i prijateljstvo, a prijeći će preko potpuno suprotnih stavova i načina razmišljanja od okoline kako bi poradili na širenju vlastitih horizonta.

Blizanci

Ovaj znak će 2018. imati generalnu čistku u svojim životima jer im je dosta nepotrebnih drama, svađa i problema. Posvetit će se više vlastitom boljitku i upoznavanju samih sebe, a to automatski znači kako dolazi vrijeme da "filtriraju" okruženje i maknu se od situacija i ljudi koji djeluju negativno na njih, kako u vezi, tako u prijateljskim odnosima.

Rak

Rakovi će postati svjesni kako je najbitnije biti u miru sam sa sobom te će prestati pristajati na žrtve i nepotrebne kompromise za "mir u kući". Ljubav i intimnost su za ovaj znak iznimno bitni i stoga traže stabilnost i, prvenstveno, sreću i zadovoljstvo.

Lav

Snažnog karaktera i pomalo buntovnog duha, Lavovi u 2018. idu na sve ili ništa. Dolazi vrijeme za stabilnost, a to očekuju i od druge strane i stoga ne čudi ako naprasno prekinu dugu vezu ili prijateljstvo.

Djevica

Ovaj pomalo ranjivi znak iduće godine prestaje razmišljati što je najbolje za ljude oko njega i napokon stavlja sebe na prvo mjesto. Rad na vlastitoj sreći i samopouzdanju donijet će Djevicama samouvjerenost kojom će naprosto zračiti.

Vaga

Vage će se suočiti s velikom količinom odgovornosti, ali i posljedicama vlastitih pogrešaka iz prošlosti. Glavna nit vodilja im je opraštanje i stoga će lakše obnoviti stara napuknuta prijateljstva, ali i neke zaboravljene ljubavi.

Škorpion

Nestrpljivi Škorpioni će shvatiti kako stvari ne funkcioniraju po principu "sada ili nikada" te će prihvatiti nepredvidivosti i prepustiti se vlastitoj intuiciji, bez pretjeranog planiranja i paničarenja.

Strijelac

Strijelac će se također više posvetiti vlastitim ciljevima i željama, ali bez opterećivanja. Neće mu biti strano ulaziti u površne odnose, provode za jednu noć, ali i ozbiljnije korake koji bi mogli dovesti do kvalitetne veze.

Jarac

Stalno preispitivanje sebe i vlastitih želja, ambicija i odluka odrazit će se i na Jarčevu okolinu za koju ovaj znak neće imati pretjerano razumijevanja. Mogući su prekidi dugogodišnjih prijateljstava, ali i nestabilnih veza.

Vodenjak 


Znak koji je u potpunosti spreman na sve kompromise i dogovore za što bolju komunikaciju i uspjeh veze i odnosa. U idućoj godini potpuno će eliminirati negativnosti i okrenuti novu stranicu u svom životu vodeći se emocijama i empatijom.

Ribe

Ribe više ne pristaju na neodređene odnose već odlučno kreću u ostvarenje svojih ciljeva, bez obzira znači li to ozbiljnu vezu ili naprasni prekid bez dodatnih rasprava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.