LIFESTYLE

Konobari će vas mrziti ukoliko naručite ova pića

Avaz.ba

31.12.2017

Potpuno je nebitno da li imate omiljeno piće koje volite uvijek piti ili samo eksperimentirati, mnogim konobarima nije lagano ispuniti želje svih gostiju.

Dok će se neke narudžbe stvoriti ispred vas za samo nekoliko sekundi, druge ćete morati pričekati, a moglo bi se dogoditi da ste usput uspjeli dobro namučiti svog konobara.

Ovo su narudžbe od kojih se konobarima diže kosa na glavi, a zašto je to tako objasnili su za Mirror.

1. Long Island Ice Tea

Budući da se ovaj koktel dobiva miješanjem velikog broja sastojaka i oduzima mnogo vremena ni jednom konobaru neće biti drago gubiti vrijeme na njega, posebno ako te večeri ima gužvu.

Pravi Long Island Ice Tea sastoji se od četiri ili pet vrsta alkohola i jedan je od najkompliciranijih za napraviti.

2. Mojito

"Osoba koja je smislila mojito vjerovatno je mrzila barmene jer je zaista kompliciran, zahtijeva vremena i nakon njega su vam ruke nevjerovatno ljepljive", požalio se jedan barmen.

3. Margarita

Za razliku od prethodnih koktela, margarite nisu komplicirane, ali zahtijevaju da ih se duže trese, pa je ova narudžba prilično siguran način priuštite nervozu i konobaru i ljudima koji čekaju na red za svoju narudžbu.

4. Točeno pivo

Pomislili biste da s pivom ne možete pogriješiti, ali i tu bi se mogao dogoditi zastoj. Točeno pivo uvijek naručite prvo jer treba vremena da ga se pravilno natoči, savjetuju konobari.

5. "Iznenadi me"

"Ne postoji iritantnija stvar od gosta koji odluku o narudžbi prepušta konobaru, osobito ako im se moj izbor ne svidi pa traže da im donesem nešto drugo", ispričao je jedan konobar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.