LIFESTYLE

Britanka budućnost proriče na krajnje neobičan način, a evo šta najavljuje za ovu godinu

Agencije

6.1.2018

Džemima Pekington (Jemima Packington, 61) iz Velike Britanije budućnost proriče krajnje neobičnom metodom.

Do sada je predvidjela izlazak Velike Britanije iz Evropske unije te Terezu Mej (Theresa May) na mjestu premijerke, ali i razvod nogometaša Džejmija Rednapa (Jamie Redknapp) nakon 19 godina braka.

No, njena tehnika predviđanja nije baš uobičajena jer pri izricanju proročanstava koristi se šparogama.

Hoće li se nešto desiti ili ne pokazuje smjer u kojem šparoge padnu na stol nakon što ih ona baci.

Za ovu godinu tako predviđa da će SAD dovesti svijet na rub do ozbiljnih sukoba, ali i pucanje Bitkoinovog mjehura. Kaže kako će u idućih 12 mjeseci biti više prirodnih katastrofa poput potresa i erupcija vulkana.

Loše vijesti ima i za britansku premijerku, jer kaže da će do kraja ove godine biti zamijenjena na toj poziciji. Također, predviđa i veliki politički skandal u Velikoj Britaniji.

No, nije sve tako crno. Šparoge predviđaju i rekordan broj kraljevskih beba, ali i po jednog Oskara za britanski film te britanskog glumca.

Inače, od 11 predviđanja za 2017., Jemima je pogodila njih osam dok je tri pogriješila što je, mora se priznati, poprilično dobar rezultat za jednu ovako neobičnu metodu pogađanja budućnosti.

Pogodila je, između ostalog, i da će Velika Britanija izaći iz EU, porast ekonomija Ujedinjenog Kraljevstva uprkos lošim prognozama, da će ljeto biti jedno od najtoplijih te da će doći do neočekivanog razvoda u svijetu šoubiza, a upravo su se u decembru razveli Džejmi i Luiz (Louise) Rednap nakon 19 godina braka.

S druge strane, pogriješila je kada je proricala probleme u kraljevskoj porodici jer ih nije bilo, kao i u najavi da će i druge države slijediti primjer Bregzita.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.