LIFESTYLE

Mačka na nevjerovatan način spasila bebu koja je bila ostavljena na ulici u kartonskoj kutiji

Avaz.ba

15.1.2018

Maša je maca lutalica koja nema svoj dom, za nju su se brinuli stanovnici grada Obninsk. Ova maca postala je heroj Rusije zbog onoga što je uradila. U svojim svakodnevnim lutanjima gradom naišla je na kartonsku kutiju. Znamo da su mace ljubiteljice kutija, ali ova je bila posebna. U kutiji je bilo ostavljeno novorođenče, na ekstremnoj hladnoći.

Maša je odmah znala da je beba u opasnosti i legla je na nju kako bi je zagrijala, a onda je počela mjaukati što je glasnije mogla u nadi da će je neko čuti i doći pomoći bebi. Jedna gospođa čula je Mašu kako mjauče i znala je da nešto nije u redu pa je krenula prema mjestu odakle zvuk dolazi. Prvo je mislila da nešto nije u redu s Mašom, ali kada je došla do napuštenih kutija, ostala je u šoku.

Maša je ležala uz bebu i grijala je, pokraj bebe je bilo ostavljeno par pelena i flašice s hranom. Gospođa Lavrova je odmah obavijestila policiju i hitnu pomoć. Bebu su brzo smjestili na toplo i krenuli u bolnicu, ali Maša nije smjela s njima. Ali, ova hrabra maca se nije dala smesti i trčala je za vozilom hitne pomoći sve do bolnice.

Maša je djelovala jako zabrinuto i satima je čekala ispred bolnice da se beba vrati. U bolnici su se pobrinuli za bebu koja je svom srećom bez ikakvih povreda i dobro napreduje, a Maša je postala pravi heroj i stalno dobija najbolje poslastice. Mace kao Maša su dokaz da su one vrlo brižna stvorenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.