LIFESTYLE

Stjuardesa otkrila odvratan razlog zbog kojeg nikad ne biste trebali piti kafu u avionu

Avaz.ba

19.1.2018

Anonimna stjuardesa u iskrenom intervjuu za Vice otkrila je neke, putnicima do sada nepoznate, detalje iz aviona koje bi vam mogle razjasniti mnogo toga.

Stjuardesa, koju su za potrebe teksta nazvali Betty, otkrila je da je pravilo koje svi najviše krše tokom leta, pa čak i osoblje, ono o gašenju mobitela.

"Niko ne gasi mobitele. Čak ni ja. Sva ta pravila su zapravo samo predostrožnosti. Ne smijete ustati dok se avion približava ulazu, ali idemo pet na sat. Što će vam se dogoditi? pita ona. "Tako da, držite mobitele upaljene, nikog nije briga", rekla je.

"Pretpostavljam da se u nekom trenutku nešto moralo dogoditi kad već postoje takva pravila", ipak je zaključila i dodala da ona nekad ne zakopčava ni sigurnosni pojas, ali i priznala da joj se to jednom obilo o glavu. Doslovno. "Slijetanje je bilo prilično grubo, ja sam poletjela naprijed i udarila glavom. Osjećala sam se dosta glupo", priznala je.

"Ludo je koliko su ljudi odvratni u avionima. Ti toaleti su najodvratnija mjesta na Zemlji", tvrdi. Međutim, ono što bi vas moglo najviše uznemiriti je detalj o kafi u avionima.

"Nikad nemojte piti kafu u avionima. To je ista pitka voda koja prolazi kroz toaletni sistem. Nedavno smo imali testiranje na E. coli u vodi i nije prošla... Zatim je stigla ekipa iz održavanja, pritisnuli su nekoliko tipki i nakon toga je prošla testiranje. Zato izbjegavajte bilo kakvu toplu vodu ili čaj. Sve u bocama je ok, naravno", poručila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.