Zbog ovisnosti od gaziranog pića izgubio sve zube

Avaz.ba
25.01.2018 13:51

Jedan mladić će sigurno zažaliti što je pio šest litara koka-kole dnevno. Njega je ovisnost od gaziranih pića skupo koštala.

Majkl Šeridan (Michael Sheridan)  bio je prinuđen da izvadi sve zube jer su bili potpuno uništeni. Pored toga, trpio je jake bolove jer su u dodiru s bilo kakvom hranom užasno boljeli.

- Bio sam ovisan od gaziranih pića. Pio sam šest litara dnevno, a često i više. Znao sam da će mi zubar reći da moram da prestanem da pijem gazirano pa nikada nisam išao kod njega, jer se gaziranog jednostavno nisam mogao odreći. Znao sam da ću morati da izvadim sve zube i da napravim nove, ali to sebi nisam mogao da priuštim - kaže Majkl.

Majkl se rekreativno bavi vaterpolom i slučajno je upoznao zubara Dejvida (Davida) koji je odlučio da mu besplatno popravi zube.

- Znao sam da su mu zubi ozbiljna prijetnja za njegovo zdravlje. Nije mogao da žvaće kao normalni ljudi i imao je neprestane bolove. Oralno zdravlje je izuzetno važno i mnogi ne posjećuju zubare koliko bi trebalo - rekao je zubar.

Majklu je izvađeno svih 27 zubi koje je imao u vilici, a trenutno ima privremene proteze, nakon čega će mu zubar ugraditi implantate.

NA VRH