LIFESTYLE

Kladio se s roditeljima da će se obogatiti: Sad ima 19 godina i šest miliona na računu

( Printscreen)

Avaz.ba

3.2.2018

Erik Finman (19) shvatio je još u srednjoj školi da koledž nije za njega.

Finman potiče iz bogate porodice u Ajdahu i roditelji su bili veoma razočarani njegovom odlukom jer su vjerovali da će nastaviti njihovim putem. Međutim, odlučili su da se opklade sa sinom.

On je tvrdio da će postati milioner do 18. godine, a roditelji su tražili da ukoliko to ne uspije ide na fakultet. On je 2013. godine za 1.000 dolara koje je dobio od bake za 14. rođendan kupio bitkoine, a danas ima skoro šest miliona dolara.

Kada je kupovao kriptovalutu ona je vrijedila svega 12 dolara, a danas kada je napunio 19 godina cijena joj je drastično porasla.

- Ako u narednih 10 godina ne postanete milioneri, sami ste krivi - poručio je Erik. 

U decembru prošle godine bitkoin je dostigao najvišu cijenu dosad, i vrijedio je 19.343 dolara, ali je ubrzo je pao na 8.568. Nestabilnost kriptovalute, uz nestabilno tržište, navelo je mnoge finansijske stručnjake da upozore ljude na opasnost.

Međutim, Finman je za "Biznis insider" rekao da je toliko lako da se obogati da niko nema izgovor da to i ne uradi i poručio svima da ulažu.

- Još vjerujem u kriptovalute, uvijek ima uspona i padova na putu ka vrhu. Imam mnogo prijatelja i fanova koji su gotovo molili za novac, jer su željeli da kupe, ali im je cijena bila previsoka - kazao je ovaj tinejdžer. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.