LIFESTYLE

Meljničenkovi traže baštovana, plaća 40.000 eura godišnje

cdm.me

6.2.2018

Ruski milijarder Andrej Meljničenko (Andrej Melnitschenko) i njegova supruga Sandra Meljničenko (Sandra Melnitschenko) ostali su bez glavnog baštovana, a za novog radnika, koji će biti zadužen za njihovo luksuzno imanje od 27 hektara u Francuskoj, nude čak 40.000 eura godišnje.

Naime, Andrej i Sandra su raspisali oglas na jednom stranom sajtu na kojem su istaknute ponude i potražnje kada su u pitanju poslovi vezani za hortikulturu. Istaknuli su uvjete koji su neophodni da bi se neko prijavio za baštovana na njihovom luksuznom posjedu, a trud i rad će očigledno biti nagrađeni itekako dobrim finansijama.

Ponuda traje od 1. februara do 1. marta, a oglas glasi:

- Potreban nam je glavni baštovan, koji će upravljati sa 27 hektara privatnog imanja u Antibu u Francuskoj jer se sadašnji glavni baštovan penzioniše. Kandidati moraju znati francuski jezik barem na dobrom razgovornom nivou, da idealno dobro poznaju mehaniku za održavanje baštenskih mašina zajedno sa tehničkom sposobnošću za održavanje i čišćenje bazena svakodnevno. Hortikulturna kvalifikacija i dokazano iskustvo kao glavni baštovan na velikom privatnom imanju u kombinaciji s dobrim poznavanjem mediteranskih biljaka i dobrim poznavanjem biljaka uopće je prednost - navodi se u oglasu.

Meljničenkovi su zatim naveli sva zaduženja koja će novi glavni baštovan obavljati.

- Imanje ima sedam kuća, dva bazena, dva teniska terena, golf teren, veliku šumu i baštu, u kojoj uzgajamo povrće, koja će zahtijevati održavanje, uz još tri baštovana koja će nadgledati. Plaća 40.000 eura godišnje, puno radno vrijeme - stoji u oglasu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.