LIFESTYLE

Upoznajte najtužnijeg mačka na internetu

Avaz.ba

12.2.2018

Upoznajte BenBena, najtužnijeg mačka na internetu. BenBen je dovezen u sklonište za životinje s teškim ozljedama kičme, dubokim ranama i deformiranim uhom. Pretpostavlja se da je miceka napala neka veća životinja i šansa da preživi mu je bila užasno mala.

Veterinari su donijeli tešku odluku da ga je najbolje uspavati, a BenBen kao da je osjetio da će neko uskoro umrijeti. Bio je strašno tužan, odbijao je jelo i piće i iz dana u dan sve jače propadao. Taman kada je micek htio odustati od života, jedna dobra žena s velikim srcem čula je njegovu priču.

Dan prije dogovorene eutanazije, ona je došla po njega u sklonište i odlučila mu pružiti dom i ljubav. Nakon samo nekoliko sati provedenih s ovom divnom ženom, BenBen je živnuo, čak se i nasmijao, kao da je znao da je dobio priliku za nov i sretan život.

Preo je i mazio se svaki dan sa svojom novom ljudskom mamom, trudio se pokazati da je vrijedan života i ljubavi. Iako su veterinari mislili da micek nikada neće prohodati, on je svima dokazao suprotno i u svega nekoliko sedmica je počeo jurcati i trčati kao svaka druga zdrava maca, prenosi Index.

I tako sa samo malo ljubavi, od najtužnijeg mačka na svijetu BenBen je postao najsretniji. Pružite i bolesnim i ranjenim životinjama priliku za sretan život, one će vam biti neizmjerno zahvalne!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.