LIFESTYLE

Las Vegas pojednostavio postupak za vjenčanja

Avaz.ba

14.2.2018

U nedjelji kada se slavi Dan zaljubljenih, lokalne vlasti Las Vegasa, omiljenog američkog odredišta za ekpresna vjenčanja, pojednostavile su postupak, pa parovi dozvole podižu već na aerodromu, odmah pošto preuzmu svoj prtljag.

Okrug Klark, u čijoj su nadležnosti vjenčanja u Las Vegasu, otvorio je posebno odjeljenje za izdavanje dozvola za vjenčanje na međunarodnom aerodromu MekKaren.

- Vrlo sam zadovoljna jer je mnogo stresnije nakon dolaska na aerodrom uputiti se u okružno odjeljenje i tamo čekati - objasnila je Stefani iz Dalasa u Teksasu koja je došla da se vjenča s Kišom.

Privremeni šalter s dozvolama za brak ostaje otvoren do 17. februara.

Lokalne vlasti naplaćuju 77 dolara dozvolu koja vrijedi svuda u Vegasu gdje većina većih hotela i restorana ima kapelice za sklapanje brakova, ali vrijedi i za najpopularnije kapelice "Kanabis", "Elvis", "Kapelica u oblacima" ili "Viva Las Vegas".

Industrija vjenčanja donosi lokalnoj privredi zaradu veću od dvije milijarde dolara godišnje, a okrug Klark svake godine izda oko 80.000 dozvola za brak, više nego ijedan drugi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Gotovo 1.500 dozvola izdaje se upravo na Dan zaljubljenih.

Ove godine bit će posebno živo u Las Vegasu, jer Dan zaljubljenih pada dva dana prije kineske Nove godine i poklapa se s početkom trodnevnog vikenda za Amerikance.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.