Milioner iz Broda: "Zatvorit ću kredite i opustiti se u životu"

Milioner iz Broda: "Zatvorit ću kredite i opustiti se u životu"

Hrvatska Lutrija objavila je da je novopečeni milioner, koji je prošlog petka na Eurodžekpotu osvojio 26 miliona kuna (6.850.795 KM), odigrao kombinaciju sa suprugom iz zabave.

Potpuno razumljivu želju o zaštiti identiteta izrazio je milioner iz Slavonskog Broda koji se javio ovih dana, kažu u Hrvatskoj Lutriji. 

- Nakon kraćeg telefonskog razgovora, o dobitniku ne znamo puno više, no nije riječ o mladom konobaru, kako su u javnosti kružile priče. Ono što znamo je da je dobitnik 26.175.033,09 kuna bliže pedesetim godinama i da je zajedno sa suprugom na prodajnom mjestu Tiska iz zabave odigrao jednu kombinaciju Eurodžekpota. Baš kao i mnogi drugi igrači koji se petkom nadaju da će njihovi brojevi biti dobitni, no ovog puta, sreća je odlučila krenuti put Slavonskog Broda - saopćili su iz Lutrije. 

Dobitnik još ne vjeruje kako je osvojio ovoliki iznos, a napominje kako će, kad zatvori kredite, nastaviti opušteno živjeti. Nakon odbitka poreza na dobitke, ostat će mu na raspolaganju više od 18,3 miliona kuna (4.742.858 KM), koje može preuzeti od 19. februara (10 dana od dana izvlačenja). Iz Lutrije su poručili kako čestitaju dobitniku i nadaju se da će biti još ovakvih dobitaka. 

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

TAGOVI

Hrvatska
Povezano
NA VRH