LIFESTYLE

Pretvarala se da je muškarac i ucjenjivala žene za miraz

Nezavisne novine

21.2.2018

Krišna Sen, žena iz indijske pokrajine Utar Pradeš, nedavno je uhapšena zbog lažnog predstavljanja kao muškarac. 

Tokom protekle četiri godine Senova je na društvenim mrežama stvorila lažni profil na kojem se predstavljala kao muškarac.

Ona je u svojoj namjeri uspjela čak dva puta, pa je stupila u brak sa dvije Indijke od kojih je nakon bračnog zavjeta tražila miraz.

Krišna se oduvijek ponašala i oblačila kao muškarac, međutim godine 2013. je otišla korak dalje stvarajući lažni profil na društvenim mrežama putem kojeg je zavodila druge žene i započinjala romantične veze s njima. Počela je da nosi mušku odjeću, skraćivala je kosu i čak promijenila svoje ime u Sveti Sen.

Tokom protekle tri godine uspjela je obmanuti dvije žene stupivši u brak s njima, nakon čega je ucjenjivala njihove porodice tražeći miraz.

Krišnina prva žrtva je bila Kamini, žena iz grada Haldvanija, koju je upoznala 2014. godine. Krišna se predstavila kao sin biznismena iz Aligarha i nakon određenog vremena provedenog u dopisivanju uputila se u pokrajinu Utarkand gdje je upoznala svoju buduću suprugu.

Vjenčali su se godinu dana kasnije, a Kamini je prijavila policiji da je njen suprug počeo da se ponaša nasilno, te da previše pije, konzumira cigarete i maltretira nju i njenu porodicu tražeći miraz.

- Senova je ubijedila svoju žrtvu da je muškarac. Par se vjenčao iste godine i počeli su zajednički život u iznajmljenoj kući u gradu Haldvani. Senova je nakon toga počela da zlostavlja svoju suprugu tražeći od nje i njene porodice miraz - istakao je policijski inspektor Džanmedžaj Kanduri.

Nakon počinjene prevare Krišna je 2016. godine započela svoj drugi život sa ženom pod imenom Niša iz grada Kaladungi. Za razliku od Kamini, nova supruga je ubrzo shvatila da je njen suprug zapravo žena, ali Svenova ju je ubijedila da mora da ćuti tako što joj je ponudila novac. Nova supruga je očigledno pristala na ovu ponudu pa se ova šarada nastavila sve dok Krišninoj prvoj supruzi nije dosadilo konstantno ucjenjivanje i batine pa je cijeli slučaj prijavila policiji.

Optužena je priznala da je zlostavljala Kamini i da je on zapravo žena koja se sve vrijeme pretvarala da je muškarac da bi izvukla korist od svojih žrtava. Krišna je otkrila policiji kako nikad nije dozvoljavala svojim suprugama da je dodiruju tokom dana, te da su svoj brak konzumirali jedino preko noći u potpunom mraku. Krišna je priznala i da je koristila i seksualne igračke koje je kupila u međuvremenu putem interneta da bi obmanula svoje supruge.

Nakon što je policija uhapsila Krišnu Sen, ona je poslata na medicinski pregled gdje je i zvanično utvrđeno da je u pitanju žena.

- Bili smo u braku dvije godine. Saznala sam za njenu tajnu, ali nisam mogla da prijavim taj slučaj. Sada kad je ona uhapšena drago mi je da je sve konačno završeno i ne želim više da je vidim - rekla je Niša lokalnim medijima u Indiji.

Krišna Sen je optužena za prevaru i iznudu i poslata u Haldvani zatvor. Ipak, ova prevarantkinja se neće suočiti s optužbama za nasilje u porodici jer tehnički brakovi u kojima je bila zbog otkrivanja njenog pola nisu priznati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.