LIFESTYLE

Umjesto da bude iza rešetaka, holivudski predator baškari se u luksuzu i troši milione dolara

Blic.rs

27.2.2018

Nekad jedan od najmoćnijih holivudskih producenata, a danas izgnanik iz tog istog Holivuda, troši vrijeme i novac u Arizoni. Kako prenose mediji, Harvi Vajnstajn uživa u luksuznom životu u predgrađu Feniksa, usred kriminalnih istraga koje se vode protiv njega u tri američka grada.

Posrnuli filmski mogul pobjegao je iz Njujorka i Holivuda u pustinju Arizone prije četiri mjeseca, zbog optužbi više od 80 žena za seksualno uznemiravanje i napade. Iako više nije dio holivudskog glamuroznog unutrašnjeg kruga, Vajnstajnov egzil je neviđeno skup, a uključuje luksuzna boravišta, vrhunske restorane i čak hipnoterapije.

Oskarovac koji stoji iza filmova “Zaljubljeni Šekspir”, “Čikago” i “Kraljev govor”, smješten je u rehabilitacionom centru u kojem se liječi od seksualne zavisnosti. Tretman na tom mjestu može koštati desetine hiljada dolara, piše “Los Angeles Times”.

A to su mali troškovi. Vajnstajn je unajmio armiju advokata da se bore s optužbama za seksualne napade, a pored toga je i u pravnom sporu sa sadašnjom i bivšom ženom, kao i sa svojom bivšom kompanijom.

Vajnstajn je unajmio i PR firmu za krizne slučajeve "Sitrik end Ko", čije usluge koštaju minimalno 50.000 dolara mjesečno, kako je naveo izvor iz industrije kriznog menadžmenta. Iako je "Sitrik" osporio ovu sumu, firma nije navela koliki su troškovi.

Vajnstajnovi pravni računi će vjerovatno premašiti pola miliona dolara mjesečno i lako bi mogli dostići milion, kaže Džejson Lajon, savjetnik u firmi "Han & Han" u Pasadeni.

- Ako ode na suđenje, onda imate značajno veće brojke – rekao je Lajon.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.