LIFESTYLE

Dječak se igrao maminim iPhoneom pa ga zaključao na 47 godina

Net

7.3.2018

Koliko god slatka bila, djeca uvijek pronađu način kako stvoriti haos čim im okrenemo leđa, piše "Mirror".

Inače možemo dosta brzo popraviti štetu, ali jedna mama dugo će biti u problemu koji je prouzrokovalo njeno "maleno zlato". Tačnije, u problemu će biti 47 godina i šest mjeseci.

Dvogodišnji dječak iz Šangaja koristio je majkin telefon kako bi gledao obrazovne videe, no, u jednom trenutku nekako se izlogovao. Zatim je počeo pritiskati dugmiće pokušavajući otključati telefon, ali očito nije znao šifru. No, to ga nije spriječilo da je pokuša pogoditi. Do trenutka kada je majka primijetila, uspio je blokirati telefon na 25 miliona minuta, ili 47 i po godina.

Majka je čekala dva mjeseca da vidi hoće li se telefon popraviti sam od sebe, ali i dalje je zaključan. 

- Ne mogu stvarno čekati 47 godina i reći svojoj unučadi kako je za sve kriv njihov otac - izjavila je lokalnim medijima. 

Sigurnosne postavke iPhonea tako su postavljene da se nakon određenog broja neuspjelih pokušaja otključavanja telefon zablokira. Blokada u početku traje nekoliko minuta, ali to se produžuje svakim novim netačnim pokušajem.

Brojni roditelji puštaju svojoj djeci da koriste njihove smartphone kako bi gledala TV i igrala igrice, pa bi se ovakvo što moglo i ponoviti. Stoga se isplati s vremena na vrijeme provjeriti što vaš maleni anđeo radi ako mu je vaš telefon u rukama, prenosi Net.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.