LIFESTYLE

Golim ljepoticama i erotikom mame Ruse da izađu na birališta

Net

10.3.2018

Kampanja za predstojeće ruske predsjedničke izbore obilježena je oglasima i viralnim videosnimkama eksplicitnog sadržaja ne bi li se probudio interes građana da iziđu na birališta.

Budući da je gotovo sigurno da će ruski predsjednik Vladimir Putin 18. marta dobiti drugi šestogodišnji mandat, uprkos tome što nije iznio nikakve konkretne političke prijedloge, vlasti su fokusirane na odziv birača, piše Net. 

Premda nije jasno ko finansira kampanju seksom koja se raširila i na društvenim mrežama i na YouTubeu, očito je da su ciljana grupa mlađi birači. Kremlj za sada ničim nije dao do znanja da mu to smeta.

Neki od primjera su oglas na kojem model u toplesu leži ispred ruske zastave i tobože čita predizbornu brošuru, dok se druga mlada žena priprema ubaciti listić u biračku kutiju odjevena samo u fino donje rublje. 

- Ono što se dešava u glasačkoj kabini, u kabini i ostaje - navodi se na jednoj stranici sponzoriranog sadržaja u ruskom izdanju časopisa za muškarce "Maxim". 

Drugi oglas prikazuje ženu u crnom donjem rublju kako zavodljivo stavlja svoj glasački listić u kutiju uz slogan "Dobrodošli u svijet odraslih".

Urednik "Maxima" Aleksandar Malenkov rekao je za "France Presse" da ne smije reći ko finansira erotične fotooglase, izrađene prošle godine za jesensko izdanje časopisa. Video sa snimanja od tada je na internetu pogledalo više od milion ljudi. 

Kremlj priželjkuje 70-postotni odziv kako bi Putin dobio snažan mandat, dok opozicioni vođa Aleksej Navaljni, koji se ne smije takmičiti, poziva na bojkot izbora smatrajući ih farsom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.