LIFESTYLE

Rodila vlastitog unuka, ispunila sinu najveću želju

cdm.me

13.3.2018

Želja za potomstvom za neke parove je toliko jaka, ali nemoguća. Mnogima to ne polazi baš tako lako za rukom, a ovo porodica imala je nevjerovatno iskustvo.

Dvadesetdevetogodišnja Kajla Džons (Kayla Jones) iz Arkanzasa očajnički je željela dijete sa svojim suprugom Kodijem (Cody). Od 2012. godine kada su se vjenčali pokušavali su da prošire porodicu na sve načine, ali plač bebe nikako se nije čuo u njihovom domu.

Naime, Kajla je imala tumor i morala je na djelimičnu histerektomiju kada je imala 17 godina. Ljekari su joj sačuvali djelimično jajnike, ali su uklonili matericu, pa je trudnoća bila neizvodiva.

Suočena s činjenicom da neće moći prirodnim putem roditi dijete, ona i njen suprug odlučili su da nađu surogat majku koja bi rodila njihovo biološko dijete.

Za ovaj par to je bila jedina prihvatljiva opcija.

Potraga za ženom koja bi iznijela trudnoću bila je bezuspješna, sve dok Kodijeva majka Peti Reseker nije odlučila da će svom sinu i snahi ispuniti želju. Iako je prošlo 20 godina, Peti je odlučila da se upusti u avanturu trudnoće u poznim godinama.

- Već deset godina znam da mi je jedina šansa da imam dijete surogat majka. Drago mi je da je to neko kome mogu vjerovati - rekla je Kajla, prenosi B92.

Trudnoća u slučaju Peti, koja je napunila 49 godina, bila je visokorizična, ali je prošla u najboljem redu. Krajem 2017. godine na svijet je došao maleni Kros Alen Džons (Carlos Alen Jones) koga je zapravo rodila njegova baka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.