ZANIMLJIVOSTI

Primila poruku s nepoznatog broja i pronašla čovjeka svog života

cdm.me

20.3.2018

Par iz Londona otkriva kako je samo jedna pogrešna poruka na WhatsAppu potpuno promijenila njihove živote.

Nije prvi put da slučajnosti dovedu do velikih stvari. Nedavno je jedna djevojka sasvim slučajno poslala poruku na pogrešan broj i promijenila život bolesnog djeteta. Sada, priča je nešto drugačija, ali s jednako sretnim krajem.

Lina Dalbek (Lina Dahlbeck) (37) iz južnog Londona prošle godine je na WhatsAppu primila poruku s nepoznatog broja. Nju je poslao 44-godišnji Majkl Evangel (Michael Ewangel) sasvim slučajno kao podsjetnik sebi da ode u kino, jer je naslov poruke glasio “Girls Trip” kao istoimeni film.

Ubrzo je stigao odgovor i Majkl nije znao o čemu se radi, a tekst je glasio: “Ćao! Girls Trip? Ko je to? Pretpostavljam da ste htjeli da pošaljete poruku nekoj drugoj Lini.”

Poslije nekoliko razmijenjenih poruka, kako bi shvatili o čemu se radi, Lina i Majkl su počeli da se dopisuju i ubrzo su ugovorili sastanak.

- Pričali smo o svemu i svačemu. Da nisam bila sama, vjerovatno ne bih nastavila dopisivanje - kaže Lina za "Independent" i dodaje da je kasnije provjerila fotografije na WhatsAppu i vidjela zgodnog muškarca.

Njih dvoje su se našli samo četiri sata nakon prve poruke, i dogovorili da se vide sljedećeg dana.

- Uvjerili smo sebe da nas je sudbina spojila - priča supruga.

Sve se odigralo jako brzo i kada se najmanje nadala. Samo dvije sedmice pošto su se upoznali, Evangelu je izvadio prsten.

- Pričali smo o snovima i ja sam rekla kako sam oduvijek željela da živim u Dubaiju. ‘Hajde da uradimo to, hajde da živimo zajedno’, rekao mi je - kaže Lina.

Lina mu je objasnila da je muslimanka i da je neophodno da budu u braku kako bi mogli živjeti zajedno. Majkl kao da je jedva dočekao da to kaže, a par se 7. decembra pred 30 gostiju vjenčao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.