LIFESTYLE

Veliko srce Cro Copa: Našao dva napuštena šteneta, nahranio ih i spasio, te izazvao oduševljenje javnosti

Avaz.ba

1.4.2018

Proslavljeni majstor borilačkih vještina Mirko Filipović (43) veliki je ljubitelj životinja i nesebično im pomaže kad god može, a svoju najnoviju akciju spašavanja, koju je imao u petak navečer, Cro Cop detaljno je opisao na svom profilu na Facebooku.

- Sinoć kod mosta u mojoj Privlaci vidim dva napuštena psića kako spavaju na travi uz cestu. Vjerovatno su tu izbačeni iz auta. Čujem da su danima ondje...

Bojali su se, ali nakon nekog vremena ipak su došli do mene, nahranio sam ih i dao im vode, a oni su mi zauzvrat dali stotine pusa...

Puni su krpelja, skinuo sam one koje sam mogao, ostali su presitni i ne mogu bez pribora. Ujutro ću ih odvesti kod rođaka u garažu i u utorak kod veterinara, da im poskida sve krpelje i cijepi ih.

Ukoliko neko želi udomiti ove nesretnike, neka me kontaktira. Psi će biti cijepljeni, čipirani i kastrirani, tako da novi vlasnici neće imati nikakvih troškova oko njih. Psići su predragi i da nemam toliko svojih, uzeo bih ih ja k sebi. Nadam se da će se neko ko želi psa, a ne pati od toga da on mora biti neka ekskluzivna pasmina, javiti da ih udomi - objavio je Cro Cop.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.