SKUPA ŠALA

Ilon Mask izveo najskuplju prvoaprilsku šalu svih vremena

Avaz.ba

3.4.2018

Američki milijarder Ilon Mask (Elon Musk) napravio je, vjerovatno, najskuplju prvoaprilsku šalu u historiji.

Vlasnik kompanija "Tesla" i "Spejs iks" odlučio je da se na svom Twitter profilu našali i podigne prašinu prvoaprilskom šalom, ali bi na kraju mogao da ostane bez svojih miliona.

- Uprkos naporima da prikupimo novac, uključujući i masovnu prodaju uskršnjih jaja, žao nam je, ali moramo da prijavimo da je ''Tesla'' u potpunosti bankrotirao - našalio se Mask, nakon čega su dionice kompanije pale 2,5 posto!

Nekoliko sati ranije najavio je svojim pratiocima da ima važno obavještenje. Zatim je uslijedila fotka na kojoj je "preminuo" pored Tesla Modela 3 automobila, okružen "teslakilama" i sa tragovima osušenih suza na licu.

Kada je objavio da je riječ o šali, već je bilo kasno.

Iako je lijepo od njega što se našalio sa svojim fanovima, što mu nije prvi put, istina je da "Tesli" u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže. Kao da nije dovoljno što svi sumnjaju u profitabilnost kompanije, nedavno se dogodila i saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo autonomno vozilo ove kompanije.

Kako stvari stoje, Ilon će morati uraditi više od postavljanja šaljivih postova na Twitteru da bi povratio povjerenje u ''Tesla'' autonomna vozila. Što se tiče tačnog gubitka koji je kompanija doživjela njegovom šalom, cifra će se saznati u narednim danima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.