LIFESTYLE

Jezivo: Pogledajte bliski susret australske policije s velikom bijelom ajkulom

Index.hr

4.4.2018

Policija u Južnoj Australiji objavila je snimak bliskog susreta s velikom bijelom ajkulom, koji su mediji opisali kao scenu iz filma "Ralje".

Australski policajci bili su u patroli u gumenom čamcu i kretali su se prema ribarskom čamcu da bi nasumično testirali posade na ilegalne supstance, prenosi Index.hr.

Uskoro su primijetili da ih slijedi velika bijela ajkula, koja je bila još duža od njihovog čamca. Nakon nekoliko minuta morski pas se udaljio od policijskog čamca i počeo kružiti oko ribarskog broda. Tada su službenici odahnuli i odlučili nazvati ajkulu Noa.

Policija Južne Australije objavila je na društvenim medijima: "Policijski Investigator 2 imao je bliski susret s velikom bijelom ajkulom tokom patrole u Tapli Šolu, oko 9 nautičkih milja istočno od Editburga. Noa nije htio da mu testiramo dah i naši službenici su mu rado udovoljili!"

Mark Oats, jedan od ljudi na ribarskom brodu, izjavio je za ABC News da je njegov prijatelj u jednom trenutku opsovao i rekao: "Pogledaj kolika je ova stvar koja se stvorila iza nas! Tada sam rekao policiji da se ne približavaju jer je morski pas blizu nas."

- Samo smo sjedili oko 10 ili 15 minuta. Tada je stigao veliki policijski brod koji je snimio morskog psa iz zraka. Mogu vam reći da smo ulovili vrlo malo riba - ispričao je Oats. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.