LIFESTYLE

Riskantno: Dvije bitne stvari koje nikada ne smijete raditi s piletinom

Mirror

7.4.2018

Piletina je vrsta mesa s kojim moramo biti oprezni prilikom pripremanja.

Naime, postoje dvije bitne stvari kod piletine. Prvo, piletinu nikada nemojte stavljati na gornju policu frižidera i nikada je ne perite prije pripreme.

Svima nam se dogodi da u žurbi, kada punih vrećica dođemo kući, meso stavimo na gornju policu frižidera, ali tu je potrebno biti oprezan.

Naime, sokovi iz mesa mogu curiti i kapati po hrani ispod, a to će ih zagaditi. Potrebno je piletinu staviti u posebnu vrećicu ili pak na donju policu.

Druga bitna stvar, prije nego piletinu krenete kuhati ili peći, ne perite je.

Kada perete piletinu, kapljice i prskanje vode okolo šire bakteriju koja je odgovorna za većinu trovanja hranom, piše Mirror.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.