VELIKA BRITANIJA

Djeca ne znaju gledati na sat s kazaljkama, pa ih uklanjaju iz škola

24sata.hr

5.5.2018

Neke britanske škole odlučile su izbaciti klasične satove s kazaljkama iz ispitnih dvorana jer djeca ne znaju gledati na sat, piše Telegraph.

U Sindikatu učitelja kažu kako su počeli ugrađivati digitalne satove u školama nakon što su se učenici žalili da ne znaju koliko je sati.

- Neizbježno je da će škole pokušati napraviti sve kako bi djeca bila što opuštenija. Korištenje digitalnih satova u stvari ima i veliku prednost u ispitnim dvoranama jer je puno teže pogriješiti sa digitalnim satom kad radite protiv vremena – saopćeno je iz tog sindikata.

Dodaju kako su današnje generacije djece naviknute na digitalni prikaz vremena na svojim telefonima i telefonima, te kako je gotovo sve što ih okružuje digitalno.

Neki direktori škola komentirali su kako su se na to odlučili kada su uočili da se djeca muče sa satovima iako se pretpostavlja da je to stvar koju su usvojili.

- Možda je i malo tužno da djeca koja idu na sljedeću fazu školovanja ne znaju gledati na sat – dodaju sindikalisti.

Naravno, ovo je izazvalo i lavinu online reakcija ljudi kojima je potpuno neshvatljivo da je djeci to postalo problem. No, ovo nije jedini problem koji donosi tehnologija. Pedijatri su tako upozorili i na to kako djeci postaje teže držati olovke zbog korištenja tehnologije.

- Da bi mogli zahvatiti olovku i koristiti se njome, trebate imati snažnu kontrolu nad mišićima u prstu. Djeci treba dati dovoljno prilike da razviju te vještine – izjavila je jedna pedijatrica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.