LIFESTYLE

Željela uljepšati obrve i uštedjeti novac, a nakon tretmana završila u bolnici

Kurir.rs

6.5.2018

Jedna Amerikanka željela je uljepšati svoje obrve, pa je kupila kupon preko jednog internet-portala i odmah zakazala termin. 

Ona je uradila japansko iscrtavanje obrva, bila zadovoljna, ali je primijetila da crvenilo poslije tretmana ne nestaje. Štaviše, desila joj se užasna stvar.

- Počele su da otiču i postale su osjetljive na dodir, a reakcija me je toliko zabrinula da sam odmah posjetila urgentni centar. Oni su mi dijagnosticirali bakterijsku infekciju kože, zbog čega sam tri dana provela u bolnici. Dali su mi antibiotik, a sljedećeg jutra su započeli liječenje steroidima - ispričala je potreseno, prenosi Kurir.rs.

Ona se uplašila da ogromna upala ne ostavi vidljive posljedice na njenom licu i nije bila svjesna šta se dešava dok nije posjetila dermatologa.

Dermatolog Stiven Grekin (Stephen Greckin) je vodio računa o njenom stanju, a kako je rekao za lokalnu televizijsku stanicu, na njenu reakciju je moglo utjecati mnogo stvari, uključujući alergiju ili infekciju.

Dok se mikroblejding tehnika uljepšavanja obrva čini opasnom, istina je da postoje određeni rizici, poput nastanka blage iritacije, crvenila i, u najgorem slučaju, infekcije. Ali, ako odete u salon koji koristi sterilnu opremu i u kome radi stručno osoblje, umanjuju se šanse za javljanje ovih kožnih problema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.