SUDBINA

Kupio je automobil i u njemu našao pismo: Kada ga je pročitao, odmah je vratio vozilo prošlom vlasniku!

Avaz.ba
11.05.2018 08:26

Kevin Djuk (Duke) je izabrao automobil za svoju kćerku, koja je za koji dan trebala napuniti 16 godina. Kao i svakom ocu, najvažnije mu je bilo da je auto sigurno da bi njegovo dijete bilo što sigurnije u saobraćaju.

Međutim, kada je otvorio pregradu kod suvozačevog mjesta, našao je jedno pismo. 

Pismo je bilo adresirano na "novog vlasnika auta". Kevin ga je istog trenutka otvorio i pročitao nešto potpuno neočekivano.

Napisala ga je žena, koja je nedavno izgubila tri najvažnije osobe u svom životu: šestogodišnja kćerka, majka i tetka, poginule su u požaru. Kako je morala platiti tri sahrane, morala je prodati auto.

Inače, njeno ime je Silvija. Prvog dana kad smo je vozili, na radiju je išla pjesma "Silvijina majka". Ime mi je ostalo u glavi, pa smo auto tako nazvali. Molim vas, zadržite ovo ime. Ako ikada poželite da prodate Silviju, molim vas, pozovite me. Platila sam tri sahrane, pa trenutno nemam za auto. Međutim, nadam se da ću uskoro biti u boljoj finansijskoj situaciji pa ću moći da ga otkupim - napisala je prethodna vlasnica. 

Kevina su ove riječi veoma pogodile i natjerale suze na oči. Razgovarao je sa svojom kćerkom Džejdom. Dogovorili su se da uštede novac za drugi auto, a da ovaj vrate nesretnoj ženi, kao uspomenu na porodicu koju je izgubila.

NA VRH