DJECA

Genijalne ideje: Brat i sestra napravili detaljan plan kako nagovoriti mamu da im kupi psa

Avaz.ba

15.5.2018

Mnogi se roditelji nađu u situaciji da moraju djeci objašnjavati zašto ne smiju imati psa. Obično su to mučni razgovori ispunjeni suzama i izljevima bijesa jer mališani ne shvataju kolika je odgovornost skrbiti o živom biću. No, jedan je dječak čvrsto odlučio da neće prihvatiti odbijanje te je razradio detaljan plan u 10 koraka kako nagovoriti mamu da mu kupi štene. 

Vilijam (William 8) i njegova sestra Šarlet (Scarlett 6) napisali su tajni plan na komad papira, ali su napravili jednu veliku pogrešku. Naime, ostavili su ga na mjestu gdje ga njihova majka može pronaći. Ema Robinzon (Emma Robinson) je otkrila popis na njihovom kuhinjskom stolu, a neke su je dječije ideje uvelike zabavile. Ovo je njihov plan, koji je mama podijelila na Facebooku: 

1.Izvršavati sve obveze

2.Davati komplimente

3.Ubacivati nasumične činjenice

4.Postaviti po kući slatke fotografije pasa

5.Sastaviti popis za Božić

6.Ponuditi u zamjenu sestru

7.Obećati da ću biti aktivniji

8.Oblijepiti kuću slatkim fotografijama

9. Ko je pljuger?

10.Napraviti muzički video

Vilijamova je mala sestrica naknadno dodala još jedan korak na dno popisa – jednostavno pitati.


- Na početku sam pomislila da je to njegov rođendanski popis jer mu se bližio rođendan. Kad sam nastavila čitati, nisam se mogla prestati smijati. Moja su djeca odlučila postati nemilosrdna u nastojanju da dobiju psa. Moja je mama nabavila psa prije dvije godine i tada je sve počelo, ali mi se činilo da su posljednjih šest mjeseci odustali- ispričala je Robinson, inače autorica knjige "The Undercover Mother" za ''Mirror''.

Ističe kako se maleni Vilijam nije previše naljutio što ih je otkrila te nije imao ništa protiv da majka objavi njihov presladak plan na internetu, ali je zato mlađoj Šarlet to zaista teško palo jer je sve trebalo ostati tajna. Gledajući unatrag, Robinson je zaključila da su djeca plan već počeli provoditi u djelo jer je u posljednje vrijeme od njih dobila mnogo komplimenata. Nažalost, ne znamo je li sve to urodilo plodom, s obzirom na to da se roditelji još premišljaju oko nabave psa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.