INSTAGRAM

Napravila četiri izmjene u fotošopu: Jedna je očigledna, ali za ostale tri niko ne bi pomislio

Avaz.ba
17.05.2018 16:39
A
A
A

Popularna australska beauty blogerka prvi je put pustila svojih 1,5 miliona pratilaca da vide što se događa iza scene njenih savjeta o uređivanju.

YouTuberica Lauren Curtis objavila je na Instagramu dvije svoje fotografije – jednu turbo uređenu u fotošopu i jednu znatno prirodniju. 

Umjesto da je svojim fanovima zadala zadatak da sami pogađaju što je i gdje doradila, Lauren je odlučila biti totalno transparentna. 

- Smatram da na društvenim mrežama nedostaje transparentnosti pa vam evo usporedba jedne te iste fotografije prije i poslije igranja u fotošopu - napisala je blogerica pored dvije naizgled iste fotografije. 

Onda, primjećujete li vi četiri razlike u ovim prizorima?

Osim što sam vrlo očigledno popravila nijansu cijele fotke tako da mi ten izgleda toplije, izbijelila sam bjeloočnice, koje su djelovale žućkasto u izvornom obliku, potom sam popravila odvratne mrlje od lažnog tena na rukama i, na kraju, zagladila sam kožu na nogama jer sam se u trenutku fotkanja smrzavala i to se vidjelo na nogama - priznala je.  

No, umjesto sugeriranja da je to nužna mjera za držanje koraka s instagramskom elitom, Lauren je rekla kako se ne bi iznenadila kad bi više ljudi lajkalo originalnu fotografiju. 

- Ja apsolutno volim proces uređivanja jer sam studirala fotografiju i to je jedini razlog zašto to radim - objasnila je.

Njen su potez komentirali riječima: “O, Bože, izgleda stvarno drugačije! Njeno lice! Lijepa je na objema slikama, ali ovo je zapravo vrlo zanimljivo”, “Nikad nisam mislila da izbjeljivanje bjeloočnica napravi toliku razliku. Moram to isprobati”...