INSTAGRAM

Napravila četiri izmjene u fotošopu: Jedna je očigledna, ali za ostale tri niko ne bi pomislio

Avaz.ba

17.5.2018

Popularna australska beauty blogerka prvi je put pustila svojih 1,5 miliona pratilaca da vide što se događa iza scene njenih savjeta o uređivanju.

YouTuberica Lauren Curtis objavila je na Instagramu dvije svoje fotografije – jednu turbo uređenu u fotošopu i jednu znatno prirodniju. 

Umjesto da je svojim fanovima zadala zadatak da sami pogađaju što je i gdje doradila, Lauren je odlučila biti totalno transparentna. 

- Smatram da na društvenim mrežama nedostaje transparentnosti pa vam evo usporedba jedne te iste fotografije prije i poslije igranja u fotošopu - napisala je blogerica pored dvije naizgled iste fotografije. 

Onda, primjećujete li vi četiri razlike u ovim prizorima?

Osim što sam vrlo očigledno popravila nijansu cijele fotke tako da mi ten izgleda toplije, izbijelila sam bjeloočnice, koje su djelovale žućkasto u izvornom obliku, potom sam popravila odvratne mrlje od lažnog tena na rukama i, na kraju, zagladila sam kožu na nogama jer sam se u trenutku fotkanja smrzavala i to se vidjelo na nogama - priznala je.  

No, umjesto sugeriranja da je to nužna mjera za držanje koraka s instagramskom elitom, Lauren je rekla kako se ne bi iznenadila kad bi više ljudi lajkalo originalnu fotografiju. 

- Ja apsolutno volim proces uređivanja jer sam studirala fotografiju i to je jedini razlog zašto to radim - objasnila je.

Njen su potez komentirali riječima: “O, Bože, izgleda stvarno drugačije! Njeno lice! Lijepa je na objema slikama, ali ovo je zapravo vrlo zanimljivo”, “Nikad nisam mislila da izbjeljivanje bjeloočnica napravi toliku razliku. Moram to isprobati”...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.