PRVA DAMA

Kako izgleda jedan dan Melanije Tramp u Bijeloj kući

Avaz.ba

21.5.2018

Otkako je postala prva dama SAD, o životu Melanije Tramp malo toga se zna, pa je ugledni portal "Business Insider", na osnovu društvneih mreža i intervjua, pokušao rekonstruirati kako izgleda njen radni dan.

Radni dan prve dame SAD počinje u 5.30 ujutro. Tad počinje i Donaldov radni dan, no "Business Indsider" ističe da je to tek slučajna podudarnost jer par, navodno, spava u odvojenim sobama.

Prve zadaće Melanije vezane su uz njihovog 12-godišnjeg sina Barrona. Melanija ga sprema za školu, provjerava ima li napisanu zadaću, a priprema mu i doručak i ručak. 

U intervjuima naglašava kako joj je majčinstvo "prvi posao". No, dok su Trampovi živjeli u Njujorku, Melanija je imala zadatak voditi ga u školu i "pokupiti" ga poslije, pa sada ima jednu obavezu manje.

Kad Barron ode u školu, prva dama SAD, kako i doliči bivšoj manekenki, može se posvetiti zdravom životu. Pilates, šetnje s utezima oko gležnjeva i tenis su joj omiljeni hobiji, a s tim su skladu ide i zdrava prehrana. Svakodnevno pojede sedam komada voća, dan počinje zobenom kašom, kada ne može odoljeti porocima priušti si čokoladu, sladoled ili dijetnu kolu.

Tokom dana preuzima na sebe obaveze prve dame, organizira sastanke, a kao prva dama stavlja naglasak na brigu za djecu te često posjećuje škole i dječije bolnice. 

Osim toga, zadužena je i za održavanje Bijele kuće, što, dakako, ne podrazumijeva fizički rad nego saradnju s nadležnim osobljem. Njena riječ je posljednja kad je u pitanju dekoracija interijera Bijele kuće. 

Ako protokol ne podrazumijeva neki zajednički službeni događaj, supruga Donalda gotovo da i ne vidi. Ona caruje na Istočnom krilu, Donald na Zapadnom, piše "Bussines insider". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.