PRIČE

Princeza Dajana je imala nekoliko psihičkih poremećaja: To joj je uništilo brak

Avaz.ba

21.5.2018

Posljednjih nekoliko dana sve oči svijeta uprte su u britanski dvor i fotografije s vjenčanja princa Heria (Harryja) i Megan Markl (Meghan Markle). Kada se priča i piše o kraljevskoj obitelji, nemoguće je ne spomenuti princezu Dajana (Dianu) i njezin propali brak s princom Čarlsom (Charlesom).

Fanovi kraljevske porodice Heriu i Megan žele drugačiji brak od onoga koji su imali njegovi roditelji, a život Dajane i Čarlsa i dalje je vruća tema o kojoj mnogi žele znati što više.

U dokumentarcu "Diana - Story Of A Princess" navodi se da su za vrijeme braka princa Čarlsa i lady Dajane njegovi prijatelji pričali da princeza ima psihičke probleme zbog trauma koje vuče iz djetinjstva. Naime, kada je imala 7 godina, njeni roditelji su se razveli, a otac je dobio skrbništvo.


Peni Džunor (Penny Junor), biografkinja pokojne princeze, također je u spomenutom dokumentarcu iznijela tvrdnju da je Dajana u vezu s princom ušla sa psihičkim problemima koji su kasnije kulminirali depresijom i bulimijom.

Razvod Dajaninih roditelja navodno je bio jednako dramatičan kao i njen, a njih dvoje nakon razvoda gotovo više nisu razgovarali. Njen otac ponovno se oženio nakon nekoliko godina, a Dajana je to jako teško podnijela.

-Imala je nesretno djetinjstvo i sama ušla u jednako nesretan brak- kaže Džunor.

Princeza Dajana je, napomenimo, bila "idealna djevojka za princa Čarlsa" u to doba. Bila je kći engleskog grofa, imala je 19 godina i nije imala dečka prije princa. Iako se početak njihovog braka činio kao bajka, princeza je kasnije sama priznala da je to bio pakao od prvog dana te da je tokom prvih godina života s Čarlsom oboljela od bulimije i depresije te se nekoliko puta pokušala ubiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.